Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΝΙΑ ΟΛΙΚΗΣ χωρίς ζάχαρη


Συνταγή Μαρία Κούρτη

Για 2η φάση

ΥΛΙΚΑ

  • Φύλλο έτοιμο ολικής 
  • 400 γρ γάλα ελαφρύ
  • 150 γρ φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ.γλυκού ξύσμα πορτοκάλι
  • 1 βανίλια
  • 1 αυγό
  • 1 φακελάκι ( 43 γρ) άνθος αραβοσίτου πορτοκάλι ή βανίλια
  • 3 γεμάτες κ.σούπας στεβια κρυσταλλική 1:3 (αναλογία γλυκύτητας) ήηηηηηηηη 8 γεμάτες κ.σούπας ζάχαρη καρύδας ήηηηηηηη 8 κουταλιές ξυλιτόλη
  • 1 κ.σούπας φρέσκο βούτυρο
  • 3 κ.σούπας ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων 
  • κανέλα και άχνη στεβια για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε κατσαρόλα γάλα, χυμό πορτοκάλι, στεβια, ξύσμα, βανίλια, ανθος αραβοσίτου και αυγό
Με το σύρμα χτυπάμε πολύ καλά και ανάβουμε την φωτιά να βράσει και να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς
Αποσύρουμε απο την φωτιά και βάζουμε το βούτυρο

Ανακατεύουμε καλά, αδειάζουμε σε μπολ ,καλύπτουμε με μεμβράνη να ακουμπάει στην κρέμα και το αφήνουμε να κρυώσει

Αφού έχει κρυώσει αφαιρούμε την μεμβράνη, ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να αφρατέψει και είμαστε έτοιμοι να ετοιμάσουμε τα μπουγατσάκια μας!!

Ανάβουμε τον φούρνο στους 170 αέρα να ζεσταθεί

Παίρνουμε ένα φύλλο, το κόβουμε στη μέση, λαδώνουμε ελαφρά με πινελάκι γύρω γύρω και στα πλαϊνά

Βάζουμε 2 με 3 κ.σούπας κρέμα, τυλίγουμε μια φορά, κλείνουμε τα πλαϊνά και ρολάρουμε ως κάτω

Λαδώνουμε λίγο απο πάνω και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα


Ψήνουμε έως να πάρουν ωραίο χρώμα ( περίπου 35-40  λεπτά)
Οταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με κανέλα και άχνη στεβια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.