Συνταγή Μαρία Κούρτη
Για 2η φάσηΥΛΙΚΑ
- Φύλλο έτοιμο ολικής
- 400 γρ γάλα ελαφρύ
- 150 γρ φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
- 1 κ.γλυκού ξύσμα πορτοκάλι
- 1 βανίλια
- 1 αυγό
- 1 φακελάκι ( 43 γρ) άνθος αραβοσίτου πορτοκάλι ή βανίλια
- 3 γεμάτες κ.σούπας στεβια κρυσταλλική 1:3 (αναλογία γλυκύτητας) ήηηηηηηηη 8 γεμάτες κ.σούπας ζάχαρη καρύδας ήηηηηηηη 8 κουταλιές ξυλιτόλη
- 1 κ.σούπας φρέσκο βούτυρο
- 3 κ.σούπας ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
- κανέλα και άχνη στεβια για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε κατσαρόλα γάλα, χυμό πορτοκάλι, στεβια, ξύσμα, βανίλια, ανθος αραβοσίτου και αυγό
Με το σύρμα χτυπάμε πολύ καλά και ανάβουμε την φωτιά να βράσει και να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς
Αποσύρουμε απο την φωτιά και βάζουμε το βούτυρο
Ανακατεύουμε καλά, αδειάζουμε σε μπολ ,καλύπτουμε με μεμβράνη να ακουμπάει στην κρέμα και το αφήνουμε να κρυώσει
Αφού έχει κρυώσει αφαιρούμε την μεμβράνη, ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να αφρατέψει και είμαστε έτοιμοι να ετοιμάσουμε τα μπουγατσάκια μας!!
Ανάβουμε τον φούρνο στους 170 αέρα να ζεσταθεί
Παίρνουμε ένα φύλλο, το κόβουμε στη μέση, λαδώνουμε ελαφρά με πινελάκι γύρω γύρω και στα πλαϊνά
Βάζουμε 2 με 3 κ.σούπας κρέμα, τυλίγουμε μια φορά, κλείνουμε τα πλαϊνά και ρολάρουμε ως κάτω
Λαδώνουμε λίγο απο πάνω και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα
Ψήνουμε έως να πάρουν ωραίο χρώμα ( περίπου 35-40 λεπτά)Οταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με κανέλα και άχνη στεβια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.