Συνταγή chef Vasilis Vatolias
Για 2η φάση
ΥΛΙΚΑ
- 2 φύλλα έτοιμα ολικής
- 8 αποξηραμένα δαμάσκηνα
- 6 αποξηραμένα βερίκοκα
- 4 αποξηραμένα σύκα
- 3 κ.σούπας σταφίδες ξανθές
- 3 κ.σούπας σιρόπι Σφενδάμου ή Αγαύης
- 1/2 φλ.τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
- 90 γρ σοκολάτα με stevia
- 1 γεμάτη κ.γλυκού μείγμα σμυρνιό ( ή λίγο γαρίφαλο+τζίτζερ σκόνη)
- 1 κ.σούπας κανέλα Κεϋλάνης
- 1 φλ.καφέ ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα αποξηραμένα φρούτα και τα βάζουμε σε μπολ
Προσθέτουμε τις σταφίδες, τα χοντροκομμένα καρύδια, την ψιλοκομμένη σοκολάτα, τα μπαχαρικά (σμυρνιό,κανέλα) και το σιρόπι σφενδάμου
Ανακατεύουμε πολύ καλά
Κόβουμε το κάθε φύλλο σε 4 κομμάτια Με ένα πινελάκι το αλείφουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
Βάζουμε 2 κ.σούπας γέμιση κάτω και το ρολάρουμε μια φορά, κλείνουμε τα πλαϊνά και συνεχίζουμε το ρολάρισμα
Βγάζουμε 8 φλογέρες μεγάλες
Τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, βάζουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο με το πινέλο μας και ψήνουμε 170 αέρα έως να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.