Συνταγή Μαρία Κούρτη
Για 1η συνεχιζόμενη και 2η φάση
ΥΛΙΚΑ ΒΑΣΗΣ
- 150 γρ άοσμο λάδι καρύδας
- 1 αυγό
- 40 γρ διατροφική μαγιά ( το τυρί των χορτοφάγων)
- 80 γρ μιξ 1
- 1/2 κ.γλυκού κοφτό αλάτι
- 1 κοφτό κ.γλυκού μείγμα αποξηραμένων λαχανικών βεγκέτα
- 1/2 κ.γλυκού σκόνη σκόρδο
- 80 γρ νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ολα μαζί σε μπολ και ζυμώνουμε πολύ καλά
Απλώνουμε σε ταρτιέρα ή σε φόρμες για 5 ταρτάκια πιέζοντας με τα δάχτυλα να είναι ομοιόμορφο, ανασηκώνοντας τα πλαϊνά
Τρυπάμε με πιρούνι την βάση στο κέντρο
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , αέρα, 160 βαθμούς μεσαία σχάρα για 25 με 30 λεπτά.
ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ
- 3 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα
- 3 κ.σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
- 1 κ.γλυκού ξερό ή φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
- 1/2 κιλό σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζω όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά.
Προσθέτω λίγο νεράκι, λίγο αλάτι,πιπέρι και βράζω σε χαμηλή θερμοκρασία για 15 λεπτά τουλάχιστον
Αφήνω να φύγουν ΟΛΑ τα υγρά και να μείνει στεγνό!!
Οταν κρυώσει λίγο βάζω κομμάτια χοντροκομμένα τυρί φέτα ή ανθότυρο , ανακατεύω απαλά και γεμίζω την βάση της τάρτας
Τώρα θα φτιάξουμε μια μπεσαμέλ να την καλύψουμε!!
ΥΛΙΚΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
- 1 ποτήρι γάλα ελαφρύ
- 2 γεμάτες κ.σούπας κορν φλάουρ
- λίγο αλάτι
- 1 αυγό
- μια χούφτα τυρί τριμμένο ( ανάλογα την φάση που κάνετε)
- 1 κ.γλυκού φρέσκο βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω σε κατσαρόλα πρώτα το γάλα κρυο, αυγό,κορν φλάουρ
Με το σύρμα ανακατεύω πολύ καλά και ανάβω την φωτιά
Ανακατεύοντας συνεχώς περιμένουμε να βράσει και να πήξει!!
Τότε αποσύρουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και το τριμμένο τυράκι
Το ρίχνουμε πάνω στην τάρτα μας να καλύψει όλη την γέμιση
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μεσαία σχάρα 170 αέρα έως να πάρει ωραίο χρώμα απο πάνω
Την βγάζουμε απο τον φούρνο και οταν κρυώσει κόβουμε ένα κομμάτι και απολαμβάνουμε!!!!!!!
ΤΑΡΤΑ ΦΛΟΡΕΝΤΙΝ λοιπόν χωρίς άλευρα σκέτη ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.