ΑΛΜΥΡΗ ΤΟΥΡΤΑ ΝΤΑΚΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ
ΥΛΙΚΑ ( για ταψάκι 26 εκ.)
- 2 Ντάκος ολικής άλεσης
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 ντομάτες
- 350 γρ ανθότυρο
- 150 γρ φρέσκο τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
- αλάτι
- ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΑΣΗΣ ΝΤΑΚΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΟΥΣ ΤΥΡΙΩΝ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΖΕΛΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
- 2 ντομάτες
- 1 φλ.καφέ νερό
- 1 κ.σ. σκόνη ζελατίνης ( ή 2 φύλλα των 5γρ)
- αλάτι - ρίγανη
Βράζουμε το 1 φλυτζανάκι νερό και μέσα διαλύουμε την σκόνη ζελατίνης ( άν βάλουμε φύλλα πρώτα τα μουσκεύουμε σε κρύο νερό , τα στύβουμε καλά και μετά τα διαλύουμε στο καυτό νερό)
Ρίχνουμε αυτο το μείγμα στο μπολ με τις τριμμένες ντομάτες και ανακατεύουμε πολύ καλά
Προσθέτουμε αλάτι και λίγο ρίγανη και τοποθετούμε το μπολ στην κατάψυξη για 5 λεπτά
Μετά από 5 λεπτά βλέπουμε ότι αρχίσει να πήζει...
Ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στο ταψάκι μας πάνω από την μούς τυριού
Διακοσμούμε την τούρτα μας με ντοματίνια - ελιές - πιπεριά και το αφήνουμε στο ψυγείο μας για 3 ώρες τουλάχιστον
Είναι μια υπέροχη ιδέα για τραπέζι , κυρίως για μπουφέ αλλά και για μεζεδάκι με τους φίλους μας ,την οικογένειά μας!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.