Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

ΑΛΜΥΡΗ ΤΟΥΡΤΑ ΝΤΑΚΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ

 

ΑΛΜΥΡΗ ΤΟΥΡΤΑ ΝΤΑΚΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ

 

ΥΛΙΚΑ ( για ταψάκι 26 εκ.)

  • 2 Ντάκος ολικής άλεσης
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 ντομάτες
  • 350 γρ ανθότυρο
  • 150 γρ φρέσκο τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
  • αλάτι
  • ρίγανη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΑΣΗΣ ΝΤΑΚΟΣ

Παίρνουμε ένα ταψάκι 26 εκ. με αποσπώμενο στεφάνι
Σπάμε τα 2 τεμάχια Ντάκος ολικής και τα βάζουμε στο μούλτι να γίνουν σκόνη
Μεταφέρουμε το τρίμμα σε μπολάκι και ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι - 1/2 κ.γλ. ρίγανη
2 κ.σ. ελαιόλαδο και μια ντομάτα τριμμένη στο ψιλό του τρίφτη
Ανακατεύουμε πολύ καλά και το ρίχνουμε στο ταψάκι πιέζοντας πολύ καλά με ένα κουτάλι να πάει παντού ομοιόμορφα δημιουργώντας την βάση της αλμυρής τούρτας μας
  

ΕΚΤΕΛΕΣΗ  ΜΟΥΣ ΤΥΡΙΩΝ

Για να ετοιμάσουμε την Μούς τυριών πολύ απλά και εύκολα βάζουμε το ανθότυρο και την κρέμα τυριού στο μούλτι και πολτοποιούμε
Αδειάζουμε τη μούς σε μπολάκι και ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι ( προαιρετικά) και λίγη ρίγανη ή θυμάρι
Ανακατεύουμε πολύ καλά και στρώνουμε στο ταψάκι μας πάνω απο την βάση Ντάκος  

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΖΕΛΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

  • 2 ντομάτες
  • 1 φλ.καφέ νερό
  • 1 κ.σ. σκόνη ζελατίνης ( ή 2 φύλλα των 5γρ)
  • αλάτι - ρίγανη
Τρίβουμε τις ντομάτες σε ένα μπόλ από το ψηλό του τρίφτη
Βράζουμε το 1 φλυτζανάκι νερό και μέσα διαλύουμε την σκόνη ζελατίνης ( άν βάλουμε φύλλα πρώτα τα μουσκεύουμε σε κρύο νερό , τα στύβουμε καλά και μετά τα διαλύουμε στο καυτό νερό)  
Ρίχνουμε αυτο το μείγμα στο μπολ με τις τριμμένες ντομάτες και ανακατεύουμε πολύ καλά
Προσθέτουμε αλάτι και λίγο ρίγανη και τοποθετούμε το μπολ στην κατάψυξη για 5 λεπτά

Μετά από 5 λεπτά βλέπουμε ότι αρχίσει να πήζει...
Ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στο ταψάκι μας πάνω από την μούς τυριού

Διακοσμούμε την τούρτα μας με ντοματίνια - ελιές - πιπεριά και το αφήνουμε στο ψυγείο μας για 3 ώρες τουλάχιστον

Είναι μια υπέροχη ιδέα για τραπέζι , κυρίως για μπουφέ αλλά και για μεζεδάκι με τους φίλους μας ,την οικογένειά μας!!


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ...!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.