ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ
- 6 μεγάλες μελιτζάνες
- 1 κρεμμύδι
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 ντομάτες τριμμένες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φλ.κ.κρασί (μόνο στη 2η φάση)
- 1/2 κιλό κιμά άπαχο μοσχάρι
- αλάτι - πιπέρι
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 2 γαρίφαλα
ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΛΑΙΤ
- 2 κεσ. γιαούρτι 1,5% ( 400 γρ )
- 2 αυγά
- αλάτι - πιπέρι - μοσχοκάρυδο
- 3 κ.σ.τριμμένο τυρί (στη πρώτη φάση παραλείπουμε το τυράκι, στην 1η συνεχιζόμενη μέχρι 5% λιπαρά και στη 2η φάση πλήρη τυριά ή μπαλαντέρ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και τις βάζουμε μισή ώρα σε κρύο νερό.
Τις στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε σε ταψάκι.
Βάζουμε λίγες σταγόνες λάδι από πάνω και τις ψήνουμε στο φούρνο για μισή ώρα.
Ετοιμάζουμε τον κιμά βάζοντας στη κατσαρόλα το λάδι - κρεμμύδι-σκορδο και σοτάρουμε
Βάζουμε και τον κιμά να καβουρδιστεί καλά και προσθέτουμε αλάτι-πιπερι και σβήνουμε με το κρασί.
Ρίχνουμε τις νταμάτες - κανέλα-γαρίφαλο - ψιλοκομένο μαϊντανό και λίγο νεράκι.
Βράζουμε έως να πιει όλα του τα υγρά.
Για την μπεσαμέλ απλά χτυπάμε καλά το γιαούρτι με τα αυγά -αλάτι - πιπέρι μοσχοκάρυδο-τυρί
Σκάβουμε λίγο της ψημένες μελιτζάνες και βάζουμε πάνω μερικές κουταλιές κιμά και τελειώνουμε με την μπεσαμέλ μας.
Ψήνουμε για λίγο εως να πάρει χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.