Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ



ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ 

ΥΛΙΚΑ 

  •  6 μεγάλες μελιτζάνες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ.κ.κρασί (μόνο στη 2η φάση)
  • 1/2 κιλό κιμά άπαχο μοσχάρι
  • αλάτι - πιπέρι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 γαρίφαλα


ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΛΑΙΤ

  • 2 κεσ. γιαούρτι 1,5% ( 400 γρ )
  • 2 αυγά
  • αλάτι - πιπέρι - μοσχοκάρυδο 
  • 3 κ.σ.τριμμένο τυρί (στη πρώτη φάση παραλείπουμε το τυράκι, στην 1η συνεχιζόμενη μέχρι 5% λιπαρά και στη 2η φάση πλήρη τυριά ή μπαλαντέρ)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ 


 Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και τις βάζουμε μισή ώρα σε κρύο νερό.

Τις στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε σε ταψάκι.

Βάζουμε λίγες σταγόνες λάδι από πάνω και τις ψήνουμε στο φούρνο για μισή ώρα.

Ετοιμάζουμε τον κιμά βάζοντας στη κατσαρόλα το λάδι - κρεμμύδι-σκορδο και σοτάρουμε 

Βάζουμε και τον  κιμά να καβουρδιστεί καλά και προσθέτουμε  αλάτι-πιπερι και σβήνουμε με το κρασί.

Ρίχνουμε τις νταμάτες - κανέλα-γαρίφαλο - ψιλοκομένο μαϊντανό και λίγο νεράκι.

Βράζουμε έως να πιει όλα του τα υγρά.

Για την μπεσαμέλ απλά χτυπάμε καλά το γιαούρτι με τα αυγά -αλάτι - πιπέρι  μοσχοκάρυδο-τυρί

Σκάβουμε λίγο της ψημένες μελιτζάνες και  βάζουμε πάνω μερικές κουταλιές κιμά και τελειώνουμε με την μπεσαμέλ μας.

Ψήνουμε για λίγο εως να πάρει χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.