|
Βάσια Γόγολου |
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ BANANA BREAD!
Για 2η Φάση γεύμα υδατανθράκων
Συνταγή της φίλης Βάσιας Γόγολου
Υλικά: Για τη ζύμη:
- 1 αυγό
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας ή ξυλιτόλη
- 1/4 της κούπας ελαιόλαδο
1 βανίλια- 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι light
- 2 λιωμένες μπανάνες
- 1/2 κ.γ. μπεικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κούπα φαρίνα ολικής(ή όποιο άλλο αλεύρι σας αρέσει)
- 1 πρέζα αλάτι
- κανέλα (προαιρετική) 1 κ.γ
Για τη γέμιση:
- 1 αυγό
- μισό φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας (ή ξυλιτόλη)
- 120 γρ τυρί κρέμα light
- 3 κ.σ. φαρίνα ολικής
- λίγη βανίλια
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ σπάμε ένα αυγό και προσθέτουμε την ζάχαρη καρύδας, το λάδι, το γιαούρτι και τη βανίλια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τις μπανάνες και ξανά ανακατεύουμε και στο τέλος προσθέτουμε και την κούπα με τη φαρίνα ολικής, το μπεικιν πάουντερ, τη σόδα και την κανέλα. Και -μαντέψτε- ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σπάμε ένα αυγό και προσθέτουμε την στέβια, το τυρί κρέμα, και 3 κ.σ. φαρίνα ολικής και λίγο εκχύλισμα και τα ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν κρεμώδη υφή.
Σε μια φόρμα προσθέτουμε τη μισή ζύμη, από πάνω απλώνουμε όλη τη γέμιση σε μια στρώση και καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη. Ψήνουμε στον αέρα για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Στη φόρμα έβαλα λαδόκολλα για να κρατηθεί καλύτερα η γέμιση.
***Στο τέλος έριξα από πάνω λίγα ωμά αμύγδαλα και τριμμένη κουβερτούρα με στέβια***
|
Φωτογραφία από Τασούλα Θεοφιλίδου
|
|
Φωτογραφία από Τασούλα θεοφιλίδου
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.