Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΜΠΑΜΠΑΔΑΚΙΑ ΟΛΙΚΗΣ χωρίς ζάχαρη

Συνταγή Μαρία Κούρτη 
Για 2η φάση

ΥΛΙΚΑ 
  • 1 δόση ΣΟΥ ολικής  συνταγή πατήστε ΕΔΩ
  • μισό φλ.τσαγιού σιρόπι Αγαύης ή σφενδάμου
  • 1 φλ.τσαγιού νερό
  • 2 κ.σούπας μαρμελάδα βερίκοκο χωρίς ζάχαρη
  • 1 φυτική κρέμα morfat cream παγωμένη
  • 1 δόση κρέμα πατισερι με στεβια ( για την συνταγή πατήστε → ΕΔΩ )
  • 120 γρ γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
  • 20 σταγόνες υγρή στεβια σε αναλογία 1:4 
  • 1 βανίλια
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ 120 γρ σοκολάτα με στεβια + 100 γρ γάλα φρέσκο ελαφρύ +1 κ.γλυκού λάδι καρύδας ή φρέσκο βούτυρο 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε, ψήνουμε τα ΣΟΥ απο την προηγούμενη μέρα

Σε ένα κατσαρολάκι μικρό βράζουμε 1 φλ.τσαγιού νερό με το μισό φλ.τσαγιού σιρόπι Αγαύης ή σφενδάμου ( για 1 λεπτό)

Βουτάμε μέσα τα μπαμπαδάκια για λίγα δευτερόλεπτα και από τις 2 πλευρές , και τα βάζουμε σε σχάρα να στραγγίξουν        ( πρέπει να έχουν μαλακώσει αρκετά όταν τα βγάζουμε)

βάζουμε 2 κ.σούπας μαρμελάδα με στεβια σε ένα φλιτζάνι και ρίχνουμε 3 κ.σούπας ζεστό νερό. 
Ανακατεύουμε πολύ καλά και με πινέλο περνάμε τα μπαμπαδάκια από όλες τις πλευρές
Τα ανοίγουμε στην μέση και τα στρώνουμε σε φόρμα με αποσπώμενο στεφάνι ή σε ταψάκι !!
 
 
Τα γεμίζουμε ανάμεσα με την κρέμα πατισερι 
 


Την υπόλοιπη κρέμα που περισσεύει την βάζουμε ανάμεσα όπου υπάρχει κενό


Βάζουμε στον κάδο του μιξερ την παγωμένη morfat με την υγρή στεβια και την βανίλια
Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα να αφρατέψει για 2 λεπτά και ρίχνουμε σιγά σιγά τα 120 γρ εβαπορέ χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ. 
Αν χρειαστεί μαζεύουμε από τα πλαϊνά την αχτύπητη κρέμα και ξαναχτυπάμε
Σε λίγα λεπτά έχουμε μια υπέροχη αφράτη σαντιγι !!

Την ρίχνουμε πάνω από τα γεμισμένα μπαμπαδάκια και την απλώνουμε απαλά 


Βάζουμε στο ψυγείο  για 1 ώρα και ετοιμάζουμε την γκανάζ 

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε αρκετά το γάλα, αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα με στεβια ψιλοκομμένη

Αφήνουμε 2 λεπτά και ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει. Προσθέτουμε και το λάδι καρύδας 

Όταν έχει κρυώσει λίγο την ρίχνουμε πάνω στην τούρτα μας, απλώνουμε απαλά να πάει παντού, διακοσμούμε με ξηρούς καρπούς ή με φράουλες και αφήνουμε ψυγείο όλη την νύχτα

Την επόμενη μέρα βγάζουμε προσεκτικά το στεφάνι αφού πρώτα με ενα μαχαίρι το έχουμε ξεκολλήσει γύρω-γύρω και απολαμβάνουμε την πιο σπέσιαλ τούρτα με μπαμπαδάκια, χωρίς ζάχαρη!!!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.