Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ ΒΕΛΟΎΔΙΝΗ χωρίς ζάχαρη

Συνταγή Μαρία Κούρτη

Για 1η συνεχιζόμενη & 2η φάση

ΥΛΙΚΑ
  • 2 αυγά
  • 100 γρ ξυλιτόλη ή 30 γρ στεβια κρυσταλλική σε αναλογία 1:3
  • 370 γρ γάλα φρέσκο ελαφρύ
  • 35 γρ κορν φλάουρ
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.γλυκού φρέσκο βούτυρο ή λάδι καρύδας άοσμο

ΓΙΑ ΠΙΟ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΥΦΗ 
  • 150 γρ  σαντιγί ( 100 γρ μορφατ + 50 γρ γάλα +10 σταγόνες υγρή στεβια  )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζω τα αυγά και το κορν φλάουρ.
Ανακατεύω πολύ καλά με σύρμα 

Βάζω σε κατσαρόλα το γάλα να ζεσταθεί μαζί με το γλυκαντικό και βανίλια

Οταν έχει κάψει αρκετά ρίχνω κουταλιές μέσα στο μπολάκι με το μείγμα αυγά+κορν φλάουρ

Τουλάχιστον 7 με 8 κουταλιές της σούπας για να ζεσταθεί το μείγμα.

Τώρα ρίχνω το μείγμα αυτο στην κατσαρόλα και με το σύρμα ανακατεύω συνεχώς έως να βράσει και να πήξει

Το αποσύρω απο την φωτιά και βάζω το βούτυρο ανακατεύοντας πολύ καλά

Το αδειάζω σε μπολ και το σκεπάζω με μεμβράνη που πρέπει να ακουμπάει πάνω στην κρέμα

Μετά απο 1 ώρα το βάζω ψυγείο για 3 ώρες περίπου

Για μια βελούδινη κρέμα σας προτείνω να ετοιμάσετε μια σαντιγί με 100 γρ μορφατ + 50 γρ γάλα +10 σταγόνες υγρή στεβια 1:4 για να την προσθέσετε στην κρέμα ως εξής

Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο, αφαιρούμε την μεμβράνη και με το σύρμα αρχίσουμε να την χτυπάμε καλά να αφρατέψει προσθέτοντας και την σαντιγί που έχουμε ετοιμάσει

Αυτό φυσικά μπορεί να γίνει και στο μιξερ!!

Η πιο τέλεια κρέμα ζαχαροπλαστικής χωρίς ζάχαρη, με ελάχιστα λιπαρά για να γεμίσουμε ταρτάκια, μπαμπαδάκια, τάρτες, τούρτες!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.