Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΣΤΑΦΥΛΙ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ


Υλικά

•   1 κιλό σταφύλι σουλτανίνα (τις ρώγες)
•   50 γρ  στεβια κρυσταλλική σε αναλογία 1:3 ή 150 γρ ξυλιτόλη
. 1 κ.γλ. υγρή στεβια  ( 50 σταγόνες)
•  1,5  φλυτζ. τσαγιού νερό
•   1 κλωνάρι αρμπαρόριζα

•   χυμό μισού λεμονιού
. λίγα αμύγδαλα ασπρισμένα
. 1 βανίλια
. 1/2 κ.γλ. σκόνη ζελατίνης ή 3 φύλλα ζελατίνης



Πλένουμε καλά τις  ρώγες σταφύλι και τις αραδιάζουμε σε κατσαρόλα..
Ρίχνουμε την στέβια ή την ξυλιτόλη

Ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού και το αφήνουμε 2 ώρες
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα 1,5 φλ. τσαγιού νερό - το 1 κ.γλ. υγρή στέβια -  1 κλωνάρι αρμπαρόριζα και την βανίλια
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 με 15 λεπτά
Σε ένα φλυτζανάκι βάζουμε τον χυμό λεμόνι μαζί με  λίγο κρύο νεράκι και προσθέτουμε την σκόνη ζελατίνης ανακατεύοντας πολύ καλά

Αν βάλουμε φύλλα πρώτα τα μουσκεύουμε σε κρύο νερό και μετά τα διαλύουμε σε 1 φλ.καφέ καυτό νερό  

Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα με το καυτό σταφύλι ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού και αποσύρουμε απο την φωτιά
Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει πολύ καλά αφαιρούμε το κλωνάρι αρμπαρόριζας , προσθέτουμε τα αμύγδαλα και αδειάζουμε σε βάζο με καπάκι και το οποίο διατηρούμε στο ψυγείο για 1 μήνα το πολύ 

Το απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές σκέτο ή πάνω στο γιαούρτι μας !!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.