Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

ΕΚΜΕΚ ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΩΡΙΣ ΑΛΕΥΡΑ

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΕΛΕΝΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ

ΓΙΑ 1Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΚΑΙ 2Η ΦΑΣΗ

ΥΛΙΚΑ - ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
2 Αυγά
2 κ.σ. γιαούρτι
3 κ.σ. stevia κρυσταλλική σε αναλογία 1:3
10 σταγόνες άρωμα βούτυρο
4 κ.σ. ίνες μπαμπού
1 κ.γλ. γλουτένη
1 κ.σ. baking powder
5 κ.σ. λάδι καρύδας λιωμένο

Χτυπάμε, με τη σειρά που αναγράφονται, τα υλικά στο μίξερ.
Βάζουμε σε λαδωμένο πυρέξ 20x30 το μείγμα 



Ψήνουμε στους 170ο αντιστάσεις, μεσαία σχάρα, μέχρι να ροδίσει.


Το σιροπιάζουμε ζεστό με 8 κ.σ. SUKRIN GOLD + 2 κ.σ. χλιαρό νερό.


ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

5 κ.σ stevia κρυσταλλική σε αναλογία 1:3
3 κρόκους
600 γρ γάλα 1,5% λιπαρά
6 φύλλα ζελατίνης μουλιασμένα
50 γρ βούτυρο
40 σταγόνες άρωμα μαστίχα 
+ 2 φύλλα ζελατίνης (θα χρειαστούν αργότερα)

Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί. Σε ένα μπολ χτυπάμε τη stevia με τους κρόκους. 

Μόλις ζεσταθεί λίγο το γάλα μας το αναμιγνύουμε με το μείγμα των κρόκων - με τη μέθοδο του αυγολέμονου. Επιστρέφουμε το μείγμα μας στην εστία της κουζίνας,  προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα 2 φύλλα ζελατίνης) ανακατεύοντας και στη συνέχεια βάζουμε την κρέμα μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.

ΣΑΝΤΙΓΙ
1 φυτική κρέμα παγωμένη
3/4 ποτηράκι κρασιού γάλα 1,5% λιπαρά
40 σταγόνες υγρή stevia ( σε αναλογία 1:4)
10 σταγόνες άρωμα μαστίχα

Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα, στο μίξερ, όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια πλούσια αφράτη σαντιγί.


Βάζουμε στο μίξερ την παγωμένη κρέμα μαστίχας 


και τη χτυπάμε μαζί με 5 κ.σ. από τη σαντιγί μας 
και στο τέλος προσθέτουμε τα 2 φύλλα ζελατίνης που έχουμε κρατήσει, διαλυμένα σε 1/2 ποτηράκι του κρασιού ζεστό γάλα.


Αφού γίνει λεία η κρέμα μας, αδειάζουμε πάνω από το σιροπιασμένο παντεσπάνι. 


Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 6 ώρες και στο τέλος τη γαρνίρουμε με τη σαντιγί μας (που έχουμε επίσης φυλάξει στο ψυγείο μέσα στο κορνέ μας)

Για 2η φάση μπορούμε να γαρνίρουμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης !!!!!



Καλή μας απόλαυση !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.