Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019

ΤΟΥΡΤΑ ΑΝΑΝΑΣ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΈΝΑ ΦΥΣΤΙΚΙΆ

 

Συνταγή ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΡΤΗ
Για 2η φάση

ΥΛΙΚΑ ΒΑΣΗΣ
  • 250 γρ μπισκότα βρώμης ή ολικής χωρίς ζάχαρη 
  • 70 γρ λάδι καρύδας άοσμο ή βούτυρο αγελάδος
  • 1 κ.σούπα στεβια σε αναλογία 1:3
ΥΛΙΚΑ ΚΡΕΜΑΣ
  • 500 γρ γιαούρτι 2%
  • 1 συσκευασία 250 φυτικής κρέμας στο σιδερένιο κουτί
  • 150 γρ γάλα εβαπορέ λάιτ αδιάλυτο 
  • 25 γρ φύλλα ζελατίνης
  • 2 βανίλιες
  • 85 γρ στεβια σε αναλογία 1:3
  • 6 φέτες ανανά 
Για την επικάλυψη 50 γρ φιστίκια ή φουντούκια 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα μπισκότα στο μούλτι μαζί με την στέβια να γίνουν τρήμα . Αδειάζουμε σε μπολ
Λιώνουμε το βούτυρο ή το λάδι καρύδας και το ρίχνουμε μέσα ανακατεύοντας καλά
Αδειάζουμε σε φόρμα με αποσπώμενο στεφάνι και με κουτάλι στρώνουμε καλά και ομοιόμορφα. Βάζουμε ψυγείο

Στο κάδο του μιξερ αδειάζουμε την φυτική κρέμα ( πρέπει οπωσδήποτε να είναι παγωμένη ) , στέβια και βανίλιες

Χτυπάμε για 3 λεπτά και ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε για ακόμα 2 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα

Σε ενα μπολ με κρύο νερό ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα αφήνουμε 3 λεπτά
Βράζουμε 1 φλυτζανάκι του καφέ νερό και ρίχνουμε μέσα τα μουλιασμένα φύλλα ζελατίνης ανακατεύοντας καλά να διαλυθούν 
Το ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και κουταλιά κουταλιά προσθέτουμε το γιαούρτι
Σε 2 λεπτά είναι έτοιμη η κρέμα μας !!

Βγάζουμε τον κάδο, κόβουμε τον ανανά σε κομμάτια, τον ρίχνουμε στην κρέμα και ανακατεύουμε απαλά
Βγάζουμε την φόρμα με την έτοιμη βάση απο το ψυγείο και ρίχνουμε όλη την κρέμα

Στρώνουμε καλά και από πάνω πασπαλίζουμε με φιστίκι αφού το έχουμε κάνει σκόνη στο μούλτι !! Διακοσμούμε και με ολόκληρα φιστίκια ή φουντούκια

Αφήνουμε την τούρτα μας όλη νύχτα ψυγείο και την επόμενη μέρα με ένα μαχαίρι ξεκολλάμε γύρω γύρω προσεκτικά και βγάζουμε το στεφάνι της φόρμας

Υπέροχη, ανάλαφρη, δροσερή τούρτα με στεβια που θα απολαύσουμε χωρίς τύψεις!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.