Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Κυριακή 20 Μαΐου 2018

ΜΕΡΕΝΤΟ - ΡΟΛΟ

ΜΕΡΕΝΤΟ - ΡΟΛΟ


Συνταγή Μαρία Κούρτη

ΥΛΙΚΑ 

  • 5 αβγά
  • 30 γρ στέβια κρυσταλλική σε αναλογία  1:3   ή   90 γρ ζάχαρη καρύδας 
  • 1 βανίλια
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. μπέικιν
  • 1 φλ.τσαγιού αλεύρι  αμυγδάλου ( Για την 2η φάση )

Αν είστε στην 1η φάση  αντικαταστήστε το αλεύρι αμυγδάλου με νιφάδες βρώμης περασμένες στο μούλτι)

Αν είστε στην 1η συνεχιζόμενη βάλτε αλεύρι καρύδας

  • 2  δόσεις  Μερέντα Νο2   Για την Συνταγή πατήστε ΕΔΩ



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μου για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο που ανεβάζω !!


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα αυγά στον κάδο του μίξερ μαζί με το αλάτι , την βανίλια και την στεβια
Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 8 λεπτά

Σε ένα μπολάκι βάζουμε το αλεύρι αμυγδάλου ( ή την βρώμη ) και προσθέτουμε το μπέικιν  

Μετά απο 8 λεπτά χτυπήματος στο μιξερ θα έχουμε μια κρέμα
Ρίχνουμε αχνιστά την αμυγδαλόσκονη με το μπέικιν και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα

Βάζουμε σε τετράγωνο ταψί λαδόκολλα , την λαδώνουμε ελαφρά και αδειάζουμε το μείγμα


Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180 αντιστάσεις και βάζουμε μέσα το ταψί
Ψήνουμε για 12 με 15 λεπτά

Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και το βάζουμε στον πάγκο
Πασπαλίζουμε με άχνη στεβια 

Οταν ψηθεί το παντεσπάνι μας το γυρνάμε ανάποδα πάνω στην λαδόκολλα που έχουμε στον πάγκο και αφαιρούμε την πάνω λαδόκολλα

Εχουμε έτοιμη την μερέντα μας , να είναι για 1 ώρα στο ψυγείο  και βάζουμε την μισή πάνω στο παντεσπάνι 



Ρολάρουμε σφιχτά με την βοήθεια της λαδόκολλας 



Αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα και βάζουμε απο πάνω την υπόλοιπη μερέντα 

Μη ξεχνάμε οτι κάνουμε 2 ΔΟΣΕΙΣ ΜΕΡΕΝΤΑ..  1 για μέσα και 1 για πάνω 

Εναλλακτικά για πάνω αντί μερέντα μπορούμε να λιώσουμε 150 γρ σοκολάτα με στέβια  μαζί με 3 κ.σ εβαπορέ  


Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες πριν το απολαύσουμε!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.