ΡΟΛΟ ΒΑΦΛΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΕΣΠΡΕΣΟ + ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ
- 100 γρ Mix για βάφλες
- 20 γρ λιωμένο λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο
- 200 γρ άπαχο φρέσκο γάλα
- 10 σταγόνες υγρή στέβια parana
- 10 σταγόνες άρωμα μέλι
- μια τσιμπιά αλάτι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- 4 κ.σ. σκόνη άπαχο γάλα
- 25 σταγόνες υγρή στέβια Parana
- 1 κ.γλ. καφέ εσπρέσο
- 5 κ.σ. νερό
- 3 κ.σ. άπαχο γιαούρτι
- 5 σταγόνες άρωμα βουτύρου
- 1 βανίλια
- 1/2 κ.γλ. κομι γκουάρ ή κότζακ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
- 4 κ.σ. άχνη στέβια Parana
- 1 κ.σ. κακάο
- ελάχιστο νερό
- 8 σταγόνες άρωμα ferrero
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα θα φτιάξουμε και θα ψήσουμε το ρολό
Σε ένα μπολ βάζουμε το μιξ για βάφλες + όλα τα υπόλοιπα υλικά για το ρολό ανακατεύοντας πολύ καλά
Σε τετράγωνο ταψάκι στρώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε το μείγμα
Με βρεγμένα χεράκια το απλώνουμε να πάει παντού
Εδώ θα βοηθήσει πολύ ένα κουτάλι που θα το βουτάμε στο νερό και με την πίσω πλευρά θα απλώνουμε ομοιόμορφα
Ψήνουμε αέρα 170 για 15 λεπτά
Αφήνουμε να κρυώσει
Ετοιμάζουμε την κρέμα βάζοντας σε μπολ την σκόνη γάλα με την υγρή στέβια , νερό ,εσπρέσο και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα
Προσθέτουμε γιαούρτι , αλάτι , αρώματα, βανίλια και τέλος το κομι γκουάρ ή κότζακ
Ανακατεύουμε πολύ καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά
Απλώνουμε την κρύα κρέμα πάνω στη κρύα βάση βάφλας
Αρχίζουμε να ρολάρουμε και κλείνουμε με την λαδόκολλα
Το αφήνουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά ΜΟΝΟ
Ετοιμάζουμε το γλάσο βάζοντας σε μπολάκι την άχνη στέβια + κακάο + ferrero και 1 κ.σ. νερό
Ανακατεύουμε με το κουτάλι καλά και βλέπουμε να έχει την υφή γλάσου αλλιώς προσθέτουμε ακόμα άχνη ή λίγες σταγόνες νερό
Βγάζουμε το ρολό , το ξετυλίγουμε προσεκτικά
ρίχνουμε απο πάνω το γλάσο
Απολαμβάνουμε ένα υπέροχο ρολό !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.