Συνταγή Κατερίνας Γιαννούλη
Για όλες τις φάσεις
ΥΛΙΚΑ
2 γεμάτες κ. σούπας μιξ 1 ( μείγμα φυτικών ινών)
2 γεμάτες κ. σούπας ίνες μπαμπού ή ίνες σίτου
λίγο αλάτι
1 κ.γλυκού ζάχαρη καρύδας
μια κουταλιά σούπας ξηρή μαγιά
μια κ.σούπας σκόνη γλουτένη ( πρωτείνη σίτου)
μια κ.σούπας λαδι.
νερό χλιαρό τόσο όσο να γίνει ζύμη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μπολ όλα τα στερεά υλικά ανακατεύουμε και προσθέτουμε νεράκι χλιαρό σιγά σιγά ζυμώνοντας έως να έχουμε ζυμαράκι. Στο τέλος βάζουμε το λάδι και ζυμώνουμε ακόμα λίγο.
Αν κολλάει η ζύμη βάζουμε λίγο μιξ 1 ακόμα
Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε 1 ώρα σε ζεστό χώρο
Το βγάζουμε απο το μπολ το ξαναζυμώνουμε λίγο και το χωρίζουμε σε 8 ή 6 κομμάτια
Με κάθε κομμάτι κάνουμε πίτες ανοίγοντας με λαδωμένα χέρια
Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ελάχιστο ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας άοσμο και όταν ζεσταθεί πολύ βάζουμε μέσα την πιτούλα.
Χαμηλώνουμε την φωτιά ( απο το 9 στο 5 ) και αφήνουμε να ψηθεί καλά απο την μια πλευρά. Μετά γυρίζουμε απο την άλλη πλευρά και αφήνουμε να ψηθεί
Αν θέλουμε στο φούρνο μπορούμε να βάλουμε τις πίτες σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε 170 αέρα έως να πάρουν ωραίο χρώμα
Γίνονται υπέροχες πίτες για σουβλάκια!!! γεμίστε με οτι θέλετε!!
Μπορούμε να γεμίσουμε τις πίτες με τυράκι, ή με λουκάνικο ή με κιμά ή με σπανάκι , διπλώνουμε και ψήνουμε στο τηγάνι με ελάχιστο λαδάκι ή στο φούρνο.
Μπορούμε να τις κάνουμε γλυκιές πιτούλες βάζοντας μέσα παραπάνω ζάχαρη καρύδας ή στεβια καθώς και σταφίδες, ξηρούς καρπούς, βανίλια, μαχλέπι ή αρώματα που μας αρέσουν!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.