Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΒΡΩΜΗΣ σιροπιαστή ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

Συνταγή Μαρία Κούρτη

Για 1η συνεχιζόμενη & 2η φάση
Τρώμε το 1/6 σε αντικατάσταση της ημερήσιας βρώμης μας

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 αυγό ολόκληρο
  • 4 ασπράδια αυγών ή 8 κ.σούπας υγρό παστεριωμένο ασπράδι
  • μια τσιμπιά αλάτι
  • 4 κ.σούπας κρυσταλλική στεβια σε αναλογία 1:3 ή 12 κ.σούπας ζάχαρη καρύδας ή 12 κ.σ. ξυλιτόλη
  • 2 κσούπας ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
  • ξύσμα απο 2 μικρά πορτοκάλια
  • 150 γρ χυμό πορτοκάλι
  • 2 γεμάτες κ.σούπας γιαούρτι 2% 
  • 1 κ.σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 12 κ.σούπας πίτουρο βρώμης ( όπως είναι αν είναι ψιλό ή καλύτερα αλεσμένο στο μούλτι )
  • 4 γεμάτες κ.σούπας κορν φλάουρ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  • 100 γρ σιρόπι Αγαύης ή σφενδάμου
  • 130 γρ ζεστό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα ασπράδια στο μίξερ μαζί με την στεβια και την βανίλια να χτυπηθούν σε δυνατή ταχύτητα να γίνει σφιχτή μαρέγκα
Χαμηλώνουμε ταχύτητα και ρίχνουμε τον κρόκο, αλάτι, ξύσμα,γιαούρτι, χυμό πορτοκάλι και λάδι.
Αφαιρούμε τον κάδο απο το μίξερ και προσθέτουμε πίτουρο, κορν φλάουρ και μπέικιν 
Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα και ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα ή ταψάκι 22 με 24 εκ 
Ψήνουμε αντιστάσεις 170 για 40 με 45 λεπτά ( ανάλογα τον φούρνο μας και ο χρόνος ψησίματος)

Ετοιμάζουμε το σιροπάκι βάζοντας σε φλιτζάνι αγαύη και νερό ζεστό. 
Ανακατεύουμε καλά και όταν βγεί η πορτοκαλόπιτα μας όπως είναι ζεστή, τρυπάμε με μαχαίρι παντού και ρίχνουμε το σιρόπι ( όπως είναι μέσα στην φόρμα)
Σε λίγη ώρα το έχει απορροφήσει  όλο!!
Οταν κρυώσει το βάζουμε ψυγείο και το απολαμβάνουμε κρύο σκέτο ή μαζί με παγωτό!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.