Συνταγή Μαρία Κούρτη
Για 1η συνεχιζόμενη & 2η φάση
Τρώμε το 1/6 σε αντικατάσταση της ημερήσιας βρώμης μας
ΥΛΙΚΑ:
- 1 αυγό ολόκληρο
- 4 ασπράδια αυγών ή 8 κ.σούπας υγρό παστεριωμένο ασπράδι
- μια τσιμπιά αλάτι
- 4 κ.σούπας κρυσταλλική στεβια σε αναλογία 1:3 ή 12 κ.σούπας ζάχαρη καρύδας ή 12 κ.σ. ξυλιτόλη
- 2 κσούπας ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
- ξύσμα απο 2 μικρά πορτοκάλια
- 150 γρ χυμό πορτοκάλι
- 2 γεμάτες κ.σούπας γιαούρτι 2%
- 1 κ.σούπας μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- 12 κ.σούπας πίτουρο βρώμης ( όπως είναι αν είναι ψιλό ή καλύτερα αλεσμένο στο μούλτι )
- 4 γεμάτες κ.σούπας κορν φλάουρ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 100 γρ σιρόπι Αγαύης ή σφενδάμου
- 130 γρ ζεστό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα ασπράδια στο μίξερ μαζί με την στεβια και την βανίλια να χτυπηθούν σε δυνατή ταχύτητα να γίνει σφιχτή μαρέγκα
Χαμηλώνουμε ταχύτητα και ρίχνουμε τον κρόκο, αλάτι, ξύσμα,γιαούρτι, χυμό πορτοκάλι και λάδι.
Αφαιρούμε τον κάδο απο το μίξερ και προσθέτουμε πίτουρο, κορν φλάουρ και μπέικιν
Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα και ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα ή ταψάκι 22 με 24 εκ
Ψήνουμε αντιστάσεις 170 για 40 με 45 λεπτά ( ανάλογα τον φούρνο μας και ο χρόνος ψησίματος)
Ετοιμάζουμε το σιροπάκι βάζοντας σε φλιτζάνι αγαύη και νερό ζεστό.
Ανακατεύουμε καλά και όταν βγεί η πορτοκαλόπιτα μας όπως είναι ζεστή, τρυπάμε με μαχαίρι παντού και ρίχνουμε το σιρόπι ( όπως είναι μέσα στην φόρμα)
Σε λίγη ώρα το έχει απορροφήσει όλο!!
Οταν κρυώσει το βάζουμε ψυγείο και το απολαμβάνουμε κρύο σκέτο ή μαζί με παγωτό!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.