Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

ΤΟΥΡΤΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΣΠΕΣΙΑΛ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ


Συνταγή Μαρία Κούρτη

Για 2η φάση ή 1η συνεχιζόμενη με αλλαγές στα άλευρα 

ΥΛΙΚΑ:
Για το παντεσπάνι
  • 3 αυγά ολόκληρα και 3 ασπράδια
  • 12 κ.σουπας ξυλιτόλη ή ζάχαρη καρύδας
  • 4 κ.σούπας κακάο
  • 3 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 βανίλια
  • 5 κ.σούπας φαρίνα ολικής ή 4 κ.σούπας Ινες κακάο (για την 1η συνεχιζόμενη)
  • 1 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ 
 Για την κρέμα σαντιγί
  • 1 φυτική κρέμα morfat  παγωμένη ( 250γρ)
  • 140 γρ εβαπορέ λάιτ αδιάλυτο
  • 20 σταγόνες υγρή στεβια 1:4 
  • 100 γρ σοκολάτα γάλακτος με στεβια ψιλοκομμένη ή φρέσκια φράουλα ψιλοκομμένη 
Για το σιρόπι
  • μισό φλ.τσαγιού νερό ζεστό
  • μισό φλ.τσαγιού σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης
  • 2 κ.σούπας κονιάκ ( μόνο για την 2η φάση)
Για την γκαναζ σοκολάτας
  • 200 γρ σοκολάτα γάλακτος με στεβια
  • 180 γρ εβαπορέ λαιτ
Γαρνίρισμα
  • λευκή σοκολάτα με στεβια και λίγο ψιλοκομμένο λευκό αμύγδαλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα θα φτιάξουμε το παντεσπάνι !!
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς

Βάζουμε στο μπολ του μίξερ τα 6 ασπράδια μαζί με την στέβια και χτυπάμε να γίνει πολύ σφιχτή μαρέγκα.
Κλείνουμε το μιξερ και μέσα στον κάδο ρίχνουμε τους κρόκους και όλα τα υπόλοιπα υλικά. 
Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω και το ρίχνουμε σε φόρμα στρογγυλή με αποσπώμενο στεφάνι

Ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά μόνο!!
Σε ένα μπολάκι ετοιμάζουμε το σιρόπι και όταν βγεί το παντεσπάνι μας όπως είναι ζεστό, το τρυπάμε με πιρούνι παντού και ρίχνουμε πάνω το σιροπάκι!!

Πάμε να φτιάξουμε τώρα την κρέμα σαντιγί !!!
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε την κρύα φυτική κρέμα με την στέβια 

Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 2 λεπτά και ρίχνουμε σιγά σιγά το εβαπορέ χωρίς να σταματήσουμε το μιξερ
Σε 3 με 4  λεπτά είναι έτοιμη αφράτη και νόστιμη!!

Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα ή τις φράουλες και τα βάζουμε μέσα ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα

Αδειάζουμε πάνω στο παντεσπάνι απλώνουμε ωραία και βάζουμε ψυγείο για 1 ώρα

Ετοιμάζουμε την γκανάζ τώρα!!!
Ζεσταίνουμε πολύ το γάλα και ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα ψιλοκομμένη. 
Ανακατεύουμε καλά  και αφού λιώσει και κρυώσει λίγο την ρίχνουμε πάνω από την σαντιγί και βάζουμε ψυγείο για 3 ώρες


Για το γαρνίρισμα λιώνουμε την λευκή σοκολάτα και ρίχνουμε μέσα  ψιλοκομμένο  λευκό αμύγδαλο.
Με ένα κουτάλι το ρίχνουμε απο πάνω και τώρα ψυγείο τουλάχιστον για 5 ώρες πριν την απολαύσουμε!!!!!!
Την έφτιαξα στην γιορτή μου και όλοι οι καλεσμένοι μου εντυπωσιάστηκαν !!!!!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.