Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ & ΓΚΑΝΑΖ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ χωρίς ζάχαρη

Συνταγή Μαρία Κούρτη

Για 1η συνεχιζόμενη & 2η φάση (μπαλαντέρ)

ΥΛΙΚΑ:
  • 2 ολόκληρα αυγά και ακόμα 3 ασπράδια
  • 100 γρ ελαιόλαδο
  • 300 γρ ξυλιτόλη ή ζάχαρη καρύδας ή 100 γρ κρυσταλλική stevia σε αναλογία 1:3
  • 50 γρ κακάο
  • 100 γρ γάλα φρέσκο ελαφρύ
  • ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
  • 2 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ ινδοκάρυδο ( καρύδα )
  • μια τσιμπιά αλάτι
  • 1 βανίλια
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΖ 
  • 180 γρ λευκή σοκολάτα με στεβια και κόκκους κακάο
  • 70 γρ φρέσκο γάλα ελαφρύ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μπολ τα αυγά, το λάδι και την στεβια.
Χτυπάμε πολύ καλά με το σύρμα ή στο μίξερ για 3 λεπτά

Προσθέτουμε κακάο, γάλα, ξύσμα πορτοκάλι, αλάτι, βανίλια και τελευταία την καρύδα και μπέικιν

Εχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 170 με 180 αντιστάσεις.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι οχι μεγαλύτερο απο 22 εκ


Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου, ελέγχουμε πάντα με μαχαιράκι αν ψήθηκε!!
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και αν θέλουμε την βγάζουμε και την βάζουμε σε πιατέλα.
Το έψησα σε ταψάκι σιλικόνης και ήταν εύκολο να βγεί αν την ψήσετε σε ταψί δεν την βγάζετε!!


Αφήνουμε να κρυώσει και πάμε να φτιάξουμε την γκανάζ λευκής σοκολάτας 

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα να κάψει ( όχι να βράσει) και σπάμε μέσα σε μικρά κομμάτια την λευκή σοκολάτα με στεβια
Ανακατεύουμε πολύ καλά έως να λιώσει εντελώς
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει αρκετά , να αρχίσει να πήζει ενώ το ανακατεύουμε κατά διαστήματα και μετά το ρίχνουμε πάνω στην σοκολατόπιτα.
Προσθέτουμε κόκκους κακάο ή σταγόνες σοκολάτας με στεβια

Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες και απολαμβάνουμε !!!!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.