Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

ΤΟΥΡΤΑ BLACK FOREST (ΧΩΡΙΣ ΑΛΕΥΡΑ) χωρίς ζάχαρη

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΕΛΕΝΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ

Για 1η συνεχιζόμενη και 2η φάση

Υλικα:

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ (Ταψί 40Χ40 με λαδόκολλα)
4 Μεγάλα αυγά
250 γρ ξυλιτόλη ή ζάχαρη καρύδας ή 80γρ Στεβια σε αναλογία 1.3
2κσ Πρωτεΐνη γάλακτος 85%
2κσ Ίνες βρώμης
2κσ Κακάο
2κσ Λιωμένο λάδι καρύδας ή φρέσκο βούτυρο
1κσ Μπεικιν παουντερ
Βανίλια

ΣΙΡΟΠΙ
Το σιρόπι από 1 βάζο γλυκό του κουταλιού Βύσσινο χωρίς ζάχαρη
25 Σταγόνες βρώσιμο άρωμα ΜΠΡΑΝΤΥ 

ΣΑΝΤΙΓΗ
1 Φυτική κρεμά Γιωτης [στο σιδερένιο κουτί] Παγωμένη
100γρ Γάλα 1,5% λιπαρα
Γέμιση και γαρνίρισμα, τα βυσσινάκια
100γρ Σοκολάτα γάλακτος με στεβια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στο μίξερ, πολύ καλά, τα υλικά για το παντεσπάνι με τη σειρά που τα γράφω.

Αδειάζουμε στο ταψί , το μείγμα είναι αρκετά αραιό, στρώνουμε και ψήνουμε σε καλά προθερμασμενο φούρνο , μεσαία σχάρα , αντιστάσεις , στους 150-160 βαθμούς για 
12 -14 λεπτά (αναλόγως το φούρνο σας).


Αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως .
Στραγγίζουμε το γλυκό κουταλιού και ετοιμάζουμε το σιρόπι , άπλα προσθέτοντας το άρωμα ΜΠΡΑΝΤΥ κι ανακατεύουμε.

Χτυπάμε τη σαντιγί μας μαζί με το γάλα τουλάχιστον 5 λεπτά στο μίξερ στην δυνατή ταχύτητα να αφρατέψει. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγο γλυκαντικό (κατά τη γνώμη μου δες χρειάζεται). Άγλυκη ισορροπεί τέλεια με τα υπόλοιπα υλικά.
Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και βγάζουμε και λίγη ποσότητα σε φίλε για τη διακόσμηση.


Κόβουμε το παντεσπάνι στα μετρά της φόρμας μας [έχω βάλει 26αρα αποσπώμενη] 


Τοποθετούμε τα περιφερειακά κομμάτια κάτω , γιατί δεν πετάμε τίποτα, ούτε χρειαζόμαστε 2 φόρμες για να φτιάξουμε το γλυκό. 
Μελώνουμε με το μισό σιρόπι. Προσθέτουμε τη μισή σαντιγί, βύσσινα και το 1/3 από τη σοκολάτα.


Τοποθετούμε το 2ο παντεσπάνι , αυτό που είναι ολόκληρο και μελώνουμε. 


Καλύπτουμε με τη σαντιγί μας και διακοσμούμε με τα υπόλοιπα βύσσινα και τη σοκολάτα.
Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες κι απολαμβάνουμε!!!

Θα φάμε 1 μεγαααλο κομμάτι [6 μεγάλα βγάζει η δόση] από 1η συνεχιζόμενη φάση!!!
Η επιτυχία στην γεύση της , είναι το καταπληκτικό ΑΡΩΜΑ ΜΠΡΑΝΤΥ που μας φέρνει πολύ κοντά στην αυθεντική γεύση ΧΩΡΙΣ ΑΛΚΟΟΛ!!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.