Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΙΝΕΣ ΚΑΚΑΟ χωρίς ζάχαρη

 
Συνταγή ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΡΤΗ

Για 1η συνεχιζόμενη & 2η φάση

ΥΛΙΚΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ 
  • 4 αυγά
  • μια τσιμπιά αλάτι
  • 250 γρ ξυλιτόλη ή ζάχαρη καρύδας ή 100 γρ κρυσταλλική stevia σε αναλογία 1:3
  • 4 κ.σούπας γιαούρτι 2%
  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • 1 βανίλια
  • 30 γρ σκόνη άπαχο γάλα
  • 60 γρ Ινες κακάο
  • 2 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για να φτιάξουμε την συνταγή χρειαζόμαστε μόνο ενα μπολ και το σύρμα που χτυπάμε τα αυγά!! ούτε μίξερ ούτε κούραση

Βάζουμε πρώτα τα αυγά με το γλυκατικό που επιλέξαμε και τα χτυπάμε. 
Μετά προσθέτουμε γιαούρτι, αλάτι, βανίλια, ελαιόλαδο, 
σκόνη γάλα, ίνες κακάο, μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε πολύ καλά έως να γίνει μια ζύμη όπως των κέικ !!

Το βάζουμε σε 2 ίδια στρογγυλά ταψάκια με λαδόκολλα στη βάση και ψήνουμε αντιστάσεις μεσαία σχάρα 170 προθερμασμένο φούρνο για 15 με 20 λεπτά 
Ετσι θα έχουμε 2 δίσκους έτοιμο παντεσπάνι !!

ΣΑΝΤΙΓΙ 
  • 1 Morfat cream στο σιδερένιο κουτί παγωμένη
  • 120 γρ. εβαπορέ λάιτ 
  • 20 σταγόνες υγρή stevia σε αναλογία 1:4 ή 1:5
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την φυτική κρέμα με την στέβια και χτυπάμε στο δυνατό να αφρατέψει ρίχνοντας σιγά σιγά το γάλα.


ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΑΛΕΙΜΜΑ ΜΕ ΙΝΕΣ ΚΑΚΑΟ

ΥΛΙΚΑ
  • 100 γρ σκόνη άπαχο γάλα
  • 30 γρ Ινες κακάο
  • 20 γρ κακάο
  • 20 γρ λάδι καρύδας άοσμο
  • 43 με 45  σταγόνες υγρή στεβια σε αναλογια 1:4 ή 1:5
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.σούπας σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου
  • 170 γρ νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μπολ πρώτα όλα τα στερεά και μετά τα υγρά με τελευταίο το νερό.
Χτυπάμε πολύ καλά με το σύρμα ή στο μούλτι

ΣΤΉΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΜΑΣ
Για να φτιάξουμε την τούρτα μας λοιπόν παίρνουμε την μία βάση 
παντεσπάνι και την βάζουμε σε δίσκο.
Για να ετοιμάσουμε την Μους παίρνουμε την μισή έτοιμη σαντιγί 
(την άλλη μισή την κρατάμε για την επικάλυψη της τούρτας) 
και ρίχνουμε μέσα το σοκολατένιο άλειμμα.
Χτυπάμε στο μίξερ 2 λεπτά να ενωθούν καλά και ρίχνουμε πάνω 
στο παντεσπάνι όλη την μους!!
Απλώνουμε απαλά και απο πάνω βάζουμε τον 2ο δίσκο παντεσπάνι.
Καλύπτουμε με την μισή σαντιγί που κρατήσαμε και γαρνίρουμε
 με τριμμένη σοκολάτα γάλακτος με στεβια!! 
Αφήνουμε όλη νύχτα στο ψυγείο την τούρτα μας και απολαμβάνουμε
 την επόμενη ένα μεγάλο κομμάτι χωρίς τύψεις!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.