Παραλλαγή απο τα αφράτα ψωμάκια με μιξ , απο την Pavlina Siddha χωρίς αυγό και γιαούρτι αλλά με σόδα αναψυκτικό
Σχεδόν
1 κουτάκι σόδα αναψυκτικό θα το δείτε ίσως λίγο λιγότερο
2 κσ πρωτεΐνη γάλακτος 85% (30γρ)
3 κ.σ σκόνη γάλα (60 γρ)
3 κ.σ. Μιξ 1 (40γρ)
3 κ.σ. σκόνη ασπράδι(50γρ) ή 2 κ.σ γλουτένη για καλύτερη ψωμένια υφή
1 κ.γλυκού. μπέικιν
1 κ.σ. ξηρή μαγιά σε σκόνη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
Προεραιτικά άρωμα βουτύρου 5-6 σταγόνες
Βαζουμε πρώτα όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με σύρμα να ρθουν για να αφρατέψουν μετά προσθέτουμε λίγη-λίγη τη σόδα μέχρι να αποκτήσει μία πηχτή υφή το μείγμα μας θέλουμε να είναι πηχτό σαν ζυμαράκι μαλακό και όχι αραιό μείγμα
Μετά βάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι λαδωμένο το μείγμα και από πάνω αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι ψήνουμε στους 170 με αντιστάσεις μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα ανάλογα τον φούρνο μας και ο χρόνος ψησίματος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.