Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΕ ΠΙΤΟΥΡΟ ΒΡΩΜΗΣ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

 

Συνταγή Μαρία Κούρτη

Για όλες τις φάσεις ( στην 2η φάση με ξηρούς καρπούς)

ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ

για ταψί που βγάζει 9 μεγάλα κομμάτια ή 18 πιο μικρά

  • 4 αυγά
  • 1 κεσεδάκι 200 γρ γιαούρτι 2%
  • 50 γρ ελαιόλαδο 
  • 1 βανίλια
  • 2 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλυκού Σμυρνιό (μείγμα μπαχαρικών) αλλιώς 1/2 κ.γλυκού γαρίφαλο σκόνη + 1/2 κ.γλ. τζίτζερ + 1/2 κ.γλ κακουλέ
  • 1 γεμάτο κ.γλυκού σκόνη κανέλα 
  • 10 κ.σούπας πίτουρο βρώμης ψιλό
  • 70 γρ κρυσταλλική στεβια σε αναλογία 1:3  ή  150 γρ ζάχαρη καρύδας ή 150γρ ξυλιτόλη
  • Προαιρετικά μια χούφτα καρύδια χοντροκομένα, μια χούφτα πίνατς, μια χούφτα αμύγδαλο φιλέ και μια χούφτα σταφίδες ή ψιλοκομμένους χουρμάδες
ΥΛΙΚΑ που θα χρειαστούν για το ψήσιμο της κολοκύθας
  1. 1 κολοκύθα 1220 με 1250 
  2. 50 γρ ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας άοσμο
  3. 100 γρ ζάχαρη καρύδας ή ξυλιτόλη ή 40γρ στεβια σε αναλογία 1:3
  4. 1 κ.σούπας κοφτή κανέλα
  5. λίγο γαρίφαλο σκόνη ή 1 κ.γλυκού μείγμα Σμυρνιό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε κομμάτια όπως κόβουμε τις πατάτες φούρνου
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη καρύδας ή στεβια, κανέλα, γαρίφαλο, Σμυρνιό και ελαιόλαδο
Ανακατεύουμε καλά, αδειάζουμε σε ταψί  και ψήνουμε αντιστάσεις 180 μεσαία σχάρα για 35 λεπτά 


Ετοιμάζουμε τώρα την ζύμη που θα ρίξουμε πάνω!!
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε αυγά με στεβια ή ζάχαρη καρύδας και χτυπάμε καλά για 2 με 3 λεπτά

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε ακόμα για 2 λεπτά.

Αφού η κολοκύθα μας έχει ψηθεί αφήνουμε μισή ώρα να κρυώσει και από πάνω αν θέλουμε (εγώ έβαλα) τους ξηρούς καρπούς


Τώρα ρίχνουμε από πάνω την ζύμη και με κουτάλι καλύπτουμε απαλά όλο το ταψί



Ψήνουμε αντιστάσεις μεσαία σχάρα 180 για 30 λεπτά!!



Αφήνουμε να κρυώσει για 2 με 3 ώρες και απολαμβάνουμε όπως είναι το κομμάτι 

ή ανάποδα !!


Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.