Συνταγή Μαρία Κούρτη
Για όλες τις φάσεις
ΥΛΙΚΑ για 15 μικρά
- 1 αυγό ολόκληρο και 2 ασπράδια
- 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 100 γρ ξυλιτόλη ή ζάχαρη καρύδας ή 3 κ.σούπας κρυσταλλική στεβια σε αναλογία 1:3
- 2 κ.σούπας σκόνη άπαχο γάλα
- 3 κ.σούπας μιξ 1 (μείγμα φυτικών Ινων)
- 3 κ.σούπας Ινες μπαμπού ή βρώμης
- 1/2 κ.γλυκού Εleven Fit Mix πορτοκάλι
- 1/2 κ.γλυκού Εleven Fit Mix καρύδι
- 1 κ.γλυκού Σμυρνιώ ( εναλλακτικά αν δεν έχετε βάζετε 1 κ.γλυκού κανέλα + λίγο γαρίφαλο + 1/2 κ.γλυκού μοσχοκάρυδο )
- 1 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 3 κ.σούπας γεμάτες πίτουρο βρώμης
ΣΙΡΟΠΙ
- 1/2 φλ.τσαγιού νερό βρύσης
- 100 γρ ξυλιτόλη ή ζάχαρη καρύδας ή 2,5 κ.σούπας στεβια κρυσταλλικη 1:3
- 1/2 κ.γλυκού Εleven Fit Mix πορτοκάλι
- 1/2 κ.γλυκού Εleven Fit Mix καρύδι
- 1 κ.γλυκού Σμυρνιώ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μπολ τα αυγά με το γλυκαντικό, το σμυρνιω, και τα Εleven Fit Mix καρύδι και πορτοκάλι
Χτυπάμε πολύ καλά με σύρμα
Προσθέτουμε σκόνη γάλα , Μιξ 1 , Ινες , μπείκιν, πίτουρο βρώμης και ανακατεύουμε με κουτάλι πολύ καλά
Αφήνουμε 5 λεπτά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε απαλά με το χέρι ( αν κολλάει πολύ βάζουμε λίγο μιξ ακόμα)
Πάντα με βρεγμένα χέρια φτιάχνουμε μικρά μακρουλά μπισκοτάκια ( 15 θα βγουν)
Τα τρυπάμε με πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 20 με 25 λεπτά
Εχουμε ετοιμάσει το σιροπάκι και τα βουτάμε μέσα όταν βγουν απο τον φούρνο κατευθείαν!!
Τα αφήνουμε μέσα στο σιρόπι για 2 λεπτά και βγάζουμε
Απο πάνω ρίχνουμε σιρόπι αγαύης και σερβίρουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.