ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΕ STEVIA!!
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ μπισκότα σπιτικά τύπου digestive συνταγή εδώ ή μπισκότα χωρίς ζάχαρη
- 80 γρ φρέσκο βούτυρο ή λάδι καρύδας
- 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια ( 45 γρ το καθένα)
- 6 φλ.τσ. άπαχο φρέσκο γάλα
- 4 κ.σ. κρυσταλλική στεβια σε αναλογία 1:3 ( + 1 κσ επιπλέον )
- 1 κ.σ. υγρή βανίλια ή 2 καψουλάκια σκόνη
- 2 συσκευασίες ζελέ χωρίς ζάχαρη με άρωμα φράουλα ή κεράσι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι να γίνουν σκόνη και προσθέτουμε 1 κ.σ. στεβια 1:3 και το λιωμένο βούτυρο ή λάδι καρύδαςΑνακατεύουμε πολύ καλά και απλώνουμε σε φόρμα ή ταψάκι για βάση.
Ετοιμάζουμε το ζελέ με τις 2 συσκευασίες και το αφήνουμε σε δροσερό μέρος
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 5 φλ.τσ γάλα μαζί με βανίλια και στέβια να ζεσταθεί
Στο ένα φλ.τσ γάλα που κρατήσαμε αδειάζουμε τα 2 φακελάκια ανθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί
Οταν αρχίζει να βράζει το γάλα που βάλαμε στη κατσαρόλα αδειάζουμε το μείγμα απο το φλιτζάνι και ανακατεύουμε καλά έως να πήξει η κρέμα μας
Αν θέλουμε η κρέμα μας να έχει άρωμα λεμόνι ή πορτοκάλι σε αυτή την φάση προσθέτουμε ξύσμα και χυμό απο λεμόνι ή πορτοκάλι!!
Αφήνουμε 2 λεπτά να κρυώσει η κρέμα μας ανακατεύοντας συνεχώς για να μη πιάσει πέτσα και την απλώνουμε προσεκτικά πάνω από την βάση μπισκότο
Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα και μετά ρίχνουμε από πάνω το ζελέ που έχουμε ετοιμάσει
Σε 4 με 5 ώρες είναι έτοιμο να απολαύσουμε ένα υπέροχο δροσιστικό μαμαδίστικο γλυκάκι , εύκολο , γρήγορο , χωρίς ενοχές που θα μας φέρει αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.