Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Σάββατο 16 Μαΐου 2020

ΤΟΥΡΤΑ Alice χωρίς ζάχαρη

Συνταγή Μαρία Κούρτη

Για 2η φάση

ΥΛΙΚΑ για την βάση
  • 4 ασπράδια ή 8 κ.σούπας υγρό παστεριωμένο ασπράδι
  • μια τσιμπιά αλάτι
  • 6 κ.σούπας ξυλιτόλη ή ζάχαρη καρύδας ή 2 κ.σούπας κρυσταλλική στέβια σε αναλογία 1:3
  • 1 κ.γλυκού μπέικιν
  • 8 κ.σούπας αμυγδαλόσκονη ( αμύγδαλο τριμμένο)
  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 βανίλια
ΥΛΙΚΑ για το σιρόπι
  • 1/2 φλ.τσαγιού καφτό νερό + 1/2 φλ.τσαγιού σιρόπι Αγαύης
ΥΛΙΚΑ για την κρέμα
  • 1 Morfat cream παγωμένη
  • 150 γρ εβαπορέ λάιτ
  • 3 κ.σούπας μερέντα ή πραλίνα με στεβια
  • 5 φύλλα ζελατίνης των 2 γρ ( 10 γρ σύνολο)
  • 4 κ.σούπας καυτό νερό
ΥΛΙΚΑ για την γκανάζ σοκολάτας
  • 200 γρ σοκολάτα με στέβια
  • 80 γρ εβαπορέ λάιτ
Τριμμένο αμύγδαλο για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε στο μίξερ τα ασπράδια με ελάχιστο αλάτι, στέβια και τα χτυπάμε να γίνουν πολύ σφιχτή μαρέγκα
Αφαιρούμε τον κάδο και ρίχνουμε την αμυγδαλόσκονη, μπέικιν, βανίλια και με σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά απο κάτω προς τα πάνω να ενσωματωθούν 
Στο τέλος ρίχνουμε το λάδι ανακατεύοντας απαλα

Βάζουμε το μείγμα στην φόρμα με αποσπώμενο στεφάνι και ψήνουμε 180 για 12 με 15 λεπτά το πολύ!!

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας στο φλ.τσαγιού ( κούπα του νες καφέ) καυτό νερό και Αγαύη και όταν βγει το παντεσπάνι μας το τριπάμε με πιρούνι και ρίχνουμε αμέσως σιγά σιγά το σιροπάκι να πάει παντού

Πάμε τώρα να φτιάξουμε την κρέμα
Βάζουμε την παγωμένη μορφατ στον κάδο του μιξερ και χτυπάμε να αφρατέψει ενώ ρίχνουμε σιγά σιγά το εβαπορέ

Βάζουμε σε μπολ με κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν για 2 λεπτά και μετά τα στύβουμε τα βάζουμε σε μπολάκι και ρίχνουμε τις 4 κ.σούπας καυτό νερό ανακατεύοντας καλά. Το αφήνουμε στην άκρη

Μετά απο 3 λεπτά χτυπήματος  στον κάδο του μιξερ με την σαντιγί προσθέτουμε την κρέμα μερέντα ή πραλίνα με στεβια χτυπάμε ακόμα σε δυνατή ταχύτητα για 1 λεπτό και ρίχνουμε το μείγμα ζελατίνης που ετοιμάσαμε πριν . Χτυπάμε λίγο ακόμα και έτοιμο!!!

Αδειάζουμε την κρέμα στη βάση που έχουμε έτοιμη κι έχει κρυώσει και βάζουμε ψυγείο για 1 ώρα

Ετοιμάζουμε την γκαναζ ζεσταίνοντας το εβαπορέ πολύ και σπάμε μέσα την σοκολάτα με στέβια.

Ανακατεύουμε πολύ καλά αφήνουμε 1 με 2 λεπτά να κρυώσει και το ρίχνουμε πάνω απο την κρέμα

Βάζουμε ψυγείο τουλάχιστον για 3 ώρες, αφαιρούμε προσεκτικά το στεφάνι της φόρμας και γαρνίρουμε όπως θέλουμε

 
Μια τούρτα αφιερωμένη στην κόρη μου Αλίκη !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.