Συνταγή Ageliki Ageliki
Συνταγή :
400 νερό χλιαρό
800 γρ αλεύρι ντινκελ
1φακελακι ξηρή μαγιά
50ml Ελαιόλαδο
2κσ υγρή στέβια slim fix
1κγ κανέλα
1κγ σμυρνιο
Λίγο αλάτι, Λίγο κακουλέ, Λίγο μαχλεπι
Πρώτα την μαγιά με το νερό και στέβια αφήνουμε 10 λεπτά και έπειτα όλα τα υπόλοιπα υλικά ζυμώνουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη 1ωρα.
Μετα κάνουμε μπαλάκια 50γρ τα ανοίγουμε με το χέρι σαν πιτακι και βάζουμε γέμιση στο καθένα που αποτελείται από σταφίδες, καρύδια, κανέλα και 1κσ ζάχαρη καρύδας.
Κλεινουμε δίνουμε σχήμα (κάπως σαν μελομακάρονο) και βάζουμε κορδονακια και γαρύφαλλα για ματάκια.
Τα αλλειψα με αγαύη διαλυμένη σε λίγο ζεστό νερό πριν τα ψήσω και μετά αφού τα έβγαλα από τον φούρνο για ωραίο χρώμα και γυάλισμα.
Ψήνουμε 180 βαθμούς αντιστάσεις 20-25 λεπτά και όταν κρυώσουν τα τυλίγουμε με μεμβράνη.
Καλή επιτυχία αν τα δοκιμάσετε είναι πάρα πολύ νόστιμα πραγματικά!! 🥰
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.