ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΙΕΝΤΙ
Συνταγή:Τασούλα Θεοφιλίδου
Για όλες τις φάσεις με το ανάλογο τυρί της κάθε φάσης
Υλικά
1 κ.σ βούτυρο φρέσκο
700 γρ μοσχάρι για τας κεμπάπ
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρή πικάντικη πιπεριά
1κ.γ.πελτε ντομάτας
1 κονκασέ
2 σπυριά μπαχάρι
1 φύλλο δάφνης
1 ξύλο κανέλας μικρό
Λίγο νερο βραστό
Αλάτι -πιπέρι- λίγη στεβια
Για τον πουρέ μελιτζάνας
4 μελιτζάνες φλασκες ψημένες
3 κ.σ βούτυρο
3κ.σ.μιξ2
Γαλα ελαφρύ όσο πάρει
Αλατι- άσπρο πιπέρι - μοσχοκάρυδο
1 χούφτα τριμμένο κασέρι
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε καλά το κρέας από όλες τις μεριές μέχρι να πάρει χρώμα ,βάζουμε το κρέας μας ένα πιάτο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα το κρεμμύδι το σκόρδο την πιπεριά μόλις μαραθεί ρίχνουμε πάλι μέσα το κρέας το πελτέ ντομάτας ,το κονκασέ ,τα μπαχαρικά μας ελάχιστο νεράκι μας ίσα να σκεπάζει το κρέας. Βράζουμε για περίπου μιάμιση με δύο ώρες στο πολύ σιγανό μέχρι να χυλώσει η σάλτσα μας.
Για τον πουρέ μελιτζάνας
Ψηνουμε τις μελιτζάνες μας στους 200 βαθμούς στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο ρίχνουμε και το μίξ 2 και τα μπαχαρικά μας ανακατεύουμε προσθέτοντας λίγο λίγο γάλα μέχρι γίνει μια πολύ σφιχτή μπεσαμελ
Κατεβάζουμε από την φωτιά βάζουμε το κασέρι και την μελιτζάνα που έχουμε καθαρίσει στραγγίξει και λιώσει με ένα πιρούνι .Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε καλη απόλαυση!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.