Συνταγή Μαρία Κούρτη
Για όλες τις φάσεις
ΥΛΙΚΑ για 14 μάφινς ή μικρή φόρμα κέικ
- 4 αυγά
- 6 κ.σούπας ζάχαρη καρύδας ή 2 κ.σούπας κρυσταλλική στεβια σε αναλογία 1:3
- 1 κ.γλυκού μείγμα Σμυρνιό ή από λίγο κανέλα,γαρίφαλο,τζίτζερ. Επίσης μπορούμε να βάλουμε 1 κ.γλ μαχλέπι και 1/2 κ.γλ κακουλέ
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 4 γεμάτες κ.σούπας γιαούρτι
- 4 γεμάτες κ.σούπας Μιξ 1 (μείγμα φυτικών ινών)
- 4 γεμάτες κ.σούπας σκόνη άπαχο γάλα
- 15 γρ μπέικιν πάουντερ
- 6 γεμάτες κ.σούπας τριμμένος λιναρόσπορος
- 1 βανίλια
- 2 κ.σούπας ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας άοσμο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 100 γρ ζεστό νερό
- 50 γρ σιρόπι αγαύης
- 10 σταγόνες βρώσιμο άρωμα μέλι θυμαρίσιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπολ του μιξερ βάζουμε τα αυγά με την ζάχαρη καρύδας ή την στεβια και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά
Προσθέτουμε (χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ) το Σμυρνιό ή όποια μπαχαρικά έχουμε επιλέξει, γιαούρτι, σκόνη γάλα, ξύσμα πορτοκάλι, Μιξ 1 , μπέικιν, λιναρόσπορο, βανίλια και τελευταίο το λάδι.
Γεμίζουμε θήκες σιλικόνης για μάφινς ( 14 μεγάλα ή 28 πιο μικρά) ή μικρή φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις 170 βαθμούς, μεσαία σχάρα για 25 με 30 λεπτά τα μάφινς. Η φόρμα για κέικ θέλει παραπάνω χρόνο
Τα βγάζουμε από τις θήκες και ρίχνουμε λίγο σιροπάκι που ετοιμάσαμε με νερό αγαύη άρωμα μελιού
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.