Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)


Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή απο το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!! Δεν είμαστε διαιτολόγοι-διατροφολόγοι αλλά απο προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΟΜΆΔΑΣ ΜΑΣ (Διατροφή & νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που έχει βοηθήσει πολλούς να απαλλαγούν απο το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδιασμούς τροφών σε 3 φάσεις..Στηρίζουμε ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..Παράλληλα μοιραζόμαστε υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

Σπανάκι Σουφλέ για 1η και 2η φάση

Συνταγή της φίλης Πόπης Μούτση.

 Αν βάλετε ή μπέίκον ή κοτόπουλο ή σολωμό  είναι γεύμα πρωτείνης για 1η φάση

Υλικά για 1η φάση 
200 γρ μπέικον ή κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια  ή σολωμό
1 κιλό σπανάκι ζεματισμένο σε νερό
1 μεγάλο κρεμμύδι σε κυβάκια
1 μεγάλο πράσο
Ελάχιστο ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι  
Μοσχοκάρυδο
1/2 λεμόνι

 Κρέμα
1 γιαούρτι στραγγιστό 2%
1 αυγό αλάτι -πιπέρι -μοσχοκάρυδο
 1\2 κ.γ. μπέικιν
 



Εκτέλεση για 1η φάση

Κόβουμε το κρεμμυδι ξερο σε κυβακια ,το πρασσο  και το μπέικον ή κοτόπουλο ή σολωμο και τα τσιγαριζουμε  με λιγο λαδι στο τηγανι  μέχρι να γίνει το κοτόπουλο ή ο σολωμός ή το μπέικον ,
ριχνουμε  και  το σπανακι προσθετουμε αλατι πιπερι λιγο μοσχοκαρυδο και  μισο λεμόνι τον χυμό αφηνουμε αλλα 5 λεπτα στο τηγανι .Λαδωνουμε το πατο απο το πυρεξ ριχνουμε το μειγμα και απο πανω χτυπαμε ενα αυγο με γιαουρτι 2% κ λιγο μπεικιν ψηνουμε στους 180 μεχρι να ροδισει η κρέμα!!


Υλικά 2ης φάσης
1 κιλό σπανάκι ζεματισμένο σε νερό
1 μεγάλο κρεμμύδι σε κυβάκια
1 μεγάλο πράσο
Ελάχιστο ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι  
Μοσχοκάρυδο
 Κρέμα
1 γιαούρτι στραγγιστό 2%
1 αυγό αλάτι -πιπέρι -μοσχοκάρυδο
 1\2 κ.γ. μπέικιν
1\2 Πορτοκάλι τον χυμό
1 κότατζ ή ανθότυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κρεμμυδι ξερο σε κυβακια ,το πρασσο και τα τσιγαριζουμε  με λιγο λαδι στο τηγανι ριχνουμε  και  το σπανακι προσθετουμε αλατι πιπερι λιγο μοσχοκαρυδο και  μισο πορτοκαλι  τον χυμό αφηνουμε αλλα 5λεπτα στο τηγανι .Επειτα αφου κρυωσει ριχνουμε ή cottage ή ανθοτυρο,λαδωνουμε το πατο απο το πυρεξ ριχνουμε το μειγμα και απο πανω χτυπαμε ενα αυγο με γιαουρτι 2% κ λιγο μπεικιν ψηνουμε στους 180 μεχρι να ροδισει η κρέμα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

header-menu

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...